FAQ items aan het laden...
Home2022-11-19T22:33:06+01:00

Bigband ’t Mouvement

Zolang tijdreizen een sciencefictionverhaal is, is bigband ’t Mouvement graag de ambassadeur van felgesmaakte swingklassiekers. Denk aan Duke Ellington, Count Basie, Gene Krupa, Fletcher Henderson en vele anderen uit de jaren 30 en 40. Dat het hiermee een nichepubliek overstijgt, bewijzen optredens in allerlei Gentse cafés, op zomerfestivals en Lindy Hop dansfeesten in binnen- en buitenland. Haar rijke swingrepertoire heeft ’t Mouvement aangevuld met moderner werk waarin latin grooves, funk en fusion de overhand nemen. Dat er daarnaast ook nog plaats is voor een Charles Mingusrepertoire, onderlijnt het schizofrene karakter van deze leutige bende.

t Mouvement telt meer dan twintig muzikanten: trompettisten, saxofonisten, trombonisten en een uitgebreide ritmesectie die wekelijks ijverig repeteren in hun vaste stek in de GO! Kunstacademie Gent | De Poel. Trompettiste Marie-Anne Standaert houdt deze eigenwijze maar overenthousiaste bende strak in het gareel. In 2018 mocht ’t Mouvement al 10 kaarsjes uitblazen!

Concerten

Muzikanten

Media

“’t Mouvement op Harbour Hop was mega vet wijs en swingend en al…”

Volgend optreden

Toreke 4.0

Aan het begin van het nieuwe jaar staan alle muzikanten van ‘t Mouvement van ongeduld te trappelen om hun gloednieuwe jazzparels aan je voor te stellen tijdens