Bigband ’t Mouvement: 10 jaar content!

Hi-dee hi-dee hi-dee ho! Hier is-ie dan, de officiële uitnodiging voor het super-de-luxe verjaardagsfeest van je favoriete bigband. ’t Mouvement viert z’n 10 jaar in een weekend vol buitenissige acts, onverwachte talenten, uitmuntende gastmuzikanten, onstuitbare danspassen en een resem speciallekes om duimen en vingers van af te likken.

zaterdag 9 juni: ’t Mouvement speelt

Ons feestweekend blazen we stevig in met een bont luisterconcert van swingklassiekers, latin vibes en funk. In De Centrale, waar vroeger de elektriciteitsgeneratoren noestig draaiden, rollen we onder de forse poutrellen de rode loper voor je uit. Met een volledig opgeladen batterij aan goesting brengt de leutigste bigband van Gent je onbezonnen kijk-en luisterplezier in de bedrijvige sfeer van de roaring twenties!

zondag 10 juni: ’t Mouvement danst

To dance or not to dance? Dat de thé dansant een vergeten moment van vertier geworden is, vinden we zonde. Daarom toveren we De Centrale om in een lazy Sunday afternoon jazzclub met dansvloer. Zet letterlijk je beste voetje voor of geniet met een drankje van op veilige afstand van de swingjazz, en de lindy hop – de dans die bijna honderd jaar geleden op de gesyncopeerde ritmes van King Oliver en co het levenslicht zag. Oh, en we serveren eerst een dansinitiatie voor al wie het nog snel leren wil. Swing on!

Want geef nu toe, 10 jaar worden doe je niet op je kousenvoeten. Met bijna 100 (!) optredens op de teller sprokkelden we een heleboel fantastische momenten bijeen. Wie herinnert zich de Gentse ‘Waldorf en Statler’ tijdens het concert in de Minard? Of de daverende bigbandbattle tijdens Frankie 100 in de Roma? We staken zowel de taalgrens als de landsgrens over, speelden op fantastische festivals of juist veel te krappe podia én brachten een tribuut aan jazzlegende Charles Mingus. Sinds kort heeft ’t Mouvement zelfs een eigen dansroutine: ’t Roulement. Met dit dubbelconcert voegen we daar ongetwijfeld samen nog een nieuwe herinnering aan toe. Geloof ons, je wil dit zeker niet missen. Vervoeg ons in het decor van The Great Gatsby voor hét bigbandfeest van 2018!

’t Mouvement speelt op zaterdag 9 juni (UITVERKOCHT):
deuren open om 19 uur
concert om 20 uur met pauze

’t Mouvement danst op zondag 10 juni (UITVERKOCHT):
deuren open om 13.30 uur
dansinitiatie om 14 uur
concert met lindy hop om 15–18 uur

locatie:
Turbinezaal van De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
ingang via Ham 72, 9000 Gent

tickets (UITVERKOCHT!)
volwassene: 13 euro / kind tot 12 jaar: 7 euro / volwassen Mouvementariër: 30 euro
danser (enkel op zondag): 13 euro / danser Mouvementariër (enkel op zondag): 30 euro

Mouvementariër:
vriend van ’t Mouvement die in dit geval een steunbijdrage van 30 euro geeft en daarvoor naast een ticket ook gratis onze eerste cd krijgt!

Met de steun van